Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit plněné papriky obráceně | recept

Jak připravit plněné papriky obráceně | recept. Tento nápad je vlastně z nouze ctnost, když místo očekávané bohaté úrody krásných dlouhých paprik se urodily samé kulaté. Oblíbených plněných paprik jsme se nechtěli vzdát a tak jsme je udělali naopak. Výsledek byl pro nás příjemným překvapením, takto připravená paprika je šťavnatá a není ani trochu rozvařená, je měkká a přitom pevnější na skus než klasicky uvařená. Některé papriky jsem naplnila sýrovou směsí, o recept se s vámi podělím v následujících krocích.

Co je potřeba

  • 6 paprik
  • 750 g mletého masa – směs hovězího a vepřového
  • 1 vejce
  • česnek podle chuti (nemusí být)
  • sůl
  • hrst strouhanky
  • 200 g čerstvého sýra
  • 50 g parmazánu
  • oregano, tymián nebo jiná oblíbená bylinka
  • 80 g anglické slaniny
  • několik rajčat
  • bazalka
  • bobkový list
  • celý černý pepř
1

Nejprve si připravte sýrovou náplň. Smíchala jsem čerstvý sýr s velmi jemně strouhaným parmazánem a bylinkovou solí. Papriky můžete naplnit i fetou ochucenou čerstvými bylinkami, bez soli, sýr je slaný dost.

2

Papriky omyjte a odstraňte semeník.

3

Mleté maso osolte, přidejte celé vejce, hrst strouhanky a pokud máte rádi, čerstvý prolisovaný česnek. Já přidala lžičku sušeného, mám raději jemnější chuť. Vše dohromady zpracujte v soudržnou hmotu.

4

Do pekáčku vložte několik překrájených rajčat, bazalku, bobkový list a celý pepř. Klidně můžete přidat i pokrájenou cibuli. Množství jednotlivých ingrediencí volte dle vašich chuťových preferencí tak, aby vám směs chutnala. Po upečení ji ještě můžete doladit kořením, cukrem nebo chilli.

5

Papriky naplňte sýrovou směsí a obalte mletým masem. Pevně uzavřete, aby při pečení nevytékala náplň. Každou papriku ještě zabalte do plátku anglické slaniny.

6

Připravené papriky naskládejte do pekáčku se zeleninou a kořením. Nemusíte přidávat žádný tuk, uvolní se ze slaniny i masa. Jestliže jste dali méně rajčat, podlijte papriky malým množstvím vody pro začátek.

7

Pekáček s paprikami dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečte asi 40 minut. Zkuste jednu papriku rozkrojit abyste se přesvědčili, že je maso pečené.

8

Z výpeku odstraňte pepř a bobkové listy a rozmixujte ho na omáčku. Není jí moc, ale chutná výborně. Papriku podávejte s přílohou, která vám bude vyhovovat. My ji máme nejraději jen s chlebem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.