Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit salát z vařeného květáku | recept

Salát z vařeného květáku | recept. Květákový salát poslouží jako lehký oběd nebo svačina. Díky přidanému sýru a vejcím je salát z vařeného květáku poměrně sytý. Jako přílohu zvolte pečivo. Množství jednotlivých ingrediencí můžete upravit podle sebe, recept berte jako osvědčený základ. Jednou z chutných variant je náhrada sýra libovolným druhem šunky.

Co je potřeba

  • 1 středně velký květák
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • malá plechovka sterilovaného hrášku
  • 200 g oblíbeného tvrdého sýra
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • 100 g majolky
  • 3 větší rajčata
1

Nejprve si připravte květák. Květák rozeberte na růžičky, omyjte ho a v osolené vodě uvařte do poloměkka. Poté jej sceďte a nechte vychladnout.

2

Tvrdý sýr rozstrouhejte na větší nudličky nebo nožem nakrájejte na hranolky. Sýr vyberte podle toho, který máte v oblibě a chutná vám.

3

Vejce uvařte natvrdo a studená nakrájejte na kostičky. Rajčata nakrájejete na menší kousky. Místo klasických rajčat můžete do salátu přidat cherry rajčata, mají výraznější chuť. Cherry rajčata stačí překrájet na poloviny.

4

V misce promíchejte květák, okapaný hrášek z konzervy, vejce a sýr. Směs osolte, zakápněte citronem a kdo chce, může přidat mletý pepř.

5

Na závěr přidejte rajčata a majolku. Salát zlehka promíchejte a před podáváním vychlaďte. Část majonézy lze nahradit bílým jogurtem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články