Co je potřeba

  • 1 větší kedluben
  • 2 lžíce kukuřičné nebo sojové mouky
  • 4 lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • majoránka
  • strouhanka na zahuštění
  • sádlo
1

Oloupanou kedlubnu nastrouhejte na hrubší nudličky. Nezáleží na odrůdě, použít můžete i kedlubnu Gigant.

2

Do misky k rozstrouhané kedlubně přidejte ovesné vločky, společně směs promíchejte a nechte asi 20 minut stát. Zelenina uvolní šťávu, která se do vloček vsákne a ty nabobtnají. Pak přidejte všechny ostatní předepsané ingredience a společně vše promíchejte.

3

Směs zahustěte strouhankou a vypracujte hmotu stejné konzistence, jako byste pracovali s masem. Navlhčenýma rukama tvořte karbanátky asi 1 cm vysoké. Pokládejte je na plech s malým množstvím tuku. Nejlepší je vepřové sádlo, dodá placičkám masovou chuť.

4

Pekáček vložte do vyhřáté trouby a při 200 °C karbanátky upečte dozlatova. Během pečení je obraťte, aby měly hezkou barvu z obou stran. Podávejte teplé i studené jako samostatný pokrm bez přílohy nebo s bramborovou kaší. Karbanátky nemusíte péci jen v troubě, lze je  smažit na pánvi, spotřeba tuku je ale vyšší.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno