Zdravá výživa

Jak zavařit jahody na kompot

Jahodový kompot | recept. Jahodové kompoty se těší velké oblibě, proto máte-li přebytek jahod, neváhejte a zavařujte....

Jak udělat vařený a nevařený jahodový sirup | recept

Jahodový sirup | recept. Jahodové sirupy patří mezi nejoblíbenější ovocné šťávy. Na přípravu sirupu spotřebujeme jahody...

Jak uvařit polévku z mladého zeleného hrášku | recept

Polévka ze zeleného hrášku chutná zejména dětem a to i těm, které luštěniny odmítají. Polévka má krémovou konzistenci,...

Jak upéct pstruha v troubě | recept

Pečený pstruh | recept. Ryby by neměly v našem jídelníčku chybět. Jsou lehce stravitelné, obsahují zdraví prospěšné...

Jak vařit z jáhel | recepty

Jáhly recepty - recepty z jáhel. Jáhly, loupané obilky prosa, se z české kuchyně tiše vytratily a nějaký čas živořily...

Jak používat tempeh – "sójový hermelín"

Už jste narazili v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože byste nevěděli co s ním? Nebo jste neměli odvahu?...

Jak připravit lehký letní salát z kedlubny | recept

Lehký letní salát z klednubny | recept. V létě, více než kdy jindy, obohacujme jídelníček saláty z čerstvé sezonní...

Jak pěstovat a používat stévii sladkou

Stévie sladká je rostlina, o níž se možná více hovoří a píše, než že by se v českých podmínkách užívala. O pěstování ve...

Jak připravit lehké krůtí karbanátky | recept

Lehké krůtí karbanátky | recept. Krůtí karbanátky jsou zdravější a lehčí alternativou smažených karbanátků z mletého...

Jak vařit s červenou čočkou

Červená čočka je jediná luštěnina, která nenadýmá, stačí jí krátká doba vaření, je zdravá a v kuchyni s ní lze...

Jak připravit „masové“ kuličky z cukety | recept

Jak připravit „masové“ kuličky z cukety | recept. Masové kuličky se velmi často podávají s těstovinami a rajčatovou omáčkou, hodí se však i k rýži nebo bramborám či zeleninovému salátu. Pokud chcete odlehčit jídelníček, máme pro Vás skvělý tip, jak...

Jak upéct pizzu z polenty | recept

Pizza z polenty | recept. Polenta je kaše připravená z kukuřičné mouky nebo krupice rozmíchané ve vodě. Podává se jako samostatný pokrm i jako příloha k masu nebo zelenině. Polenta se hodí také pro pečení různě obložených zeleninových koláčů, jakési...

Jak na lehkou tvarohovo-zeleninovou pomazánku s vejci a sýrem | recept

Jak na lehkou tvarohovo-zeleninovou pomazánku s vejci a sýrem | recept. Krásné teplé počasí plné sluníčka si zaslouží šťavnatou, svěží zeleninovou pomazánku. Ta díky tvarohu, vejcím a sýru obsahuje dostatek kvalitních bílkovin. Pomazánka je nejlepší...

Jak udělat kedlubnové karbanátky | recept

Kedlubnové karbanátky | recept. Už jste někdy ochutnali zeleninové karbanátky? Přiznám se, že já je také jedla poprvé a rozhodně ne naposled. Karbanátky je údajně možné připravit z kadeřávku, brokolice, zelí nebo kedlubnu. Zkoušela jsem kedlubnovou...

Jak připravit gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept

Gratinované drůbeží řízky s rajčaty a sýrem | recept. Ráda připravuji jídla z drůbežího masa. Jsou rychle hotová, maso je krásně měkké a navíc lehce stravitelné. Drůbeží maso je chuťově nevýrazné, a proto se dobře kombinuje se zeleninou, ovocem i...

Jak vyrobit pesto z ředkvičkové nati | recept

Pesto z ředkvičkové nati | recept. Ředkvičkovou nať již nemusíte vyhazovat do koše či na kompost, byla by to věčná škoda. Ředkvičkové lístky jsou zdrojem skvělé chuti a mnoha zdraví prospěšných látek. Pokud se chcete dozvědět způsob, jak lístky...

Jak jíst dostatek vlákniny

Jak jíst dostatek vlákniny | rady a tipy. Vláknina je nestravitelná část rostlinných zdrojů potravy. Důležitá je kvůli podpoře vyprazdňování, čištění střev od zbytků, podporuje tvorbu správného střevního mikrobiomu, napomáhá tvorbě vitamínů, pomáhá...

Jak vyrobit domácí bylinkové víno | recept

Jak vyrobit domácí bylinkové víno | recept. Domácí bylinkové víno vyrobíte opravdu snadno. Výsledek je velmi chutný a navíc víno díky bylinkám získá mnoho léčivých účinků (samozřejmě je však léčivé už samo o sobě). Obzvláště pokud to s jeho...

Jak se vyznat v pečivu

Jak se vyznat v pečivu | rady a tipy. V obchodech nalezneme obrovské množství různých druhů pečiva. Co ale vlastně znamenají všechny ty názvy, jako tmavé, celozrnné, vícezrnné, cereální, šestizrnné apod.? A proč pečivo s přídavkem kvasu neznamená...

Jak na fermentovanou ovesnou kaši | recept

Fermentovaná ovesná kaše | recept. Fermentovaná ovesná kaše je alternativou ke klasické ovesné kaši. Fermentované ovesné vločky obsahují velké množství probiotických bakterií, které jsou důležité pro zdraví a správné fungování střev. A právě správně...

Stránky