Jak připravit staročeské jídlo s názvem Burian | recept
24. Březen 2012
Naše prababičky se musely v kuchyni umět pěkně ohánět. Rozhodně neměly tolik surovin, jako my dnes, což ale rozhodně nebylo na škodu. Díky tomu mohla vzniknout řada receptů s netradiční ale velmi chutnou kombinací ingrediencí. Mezi ně patří i jídlo s názvem Burian.
Další zajímavé články
Jak upéct kynuté bulky s ovocem | recept
Jak upéct kynuté bulky s ovocem | recept. Tomuto kynutému pečivu se u nás říkalo peciválky. Když jsem pátrala ve starých receptech, zjistila jsem, že…
Jak upéct borůvkový koláč z kynutého těsta | recept
Jak upéct borůvkový koláč z kynutého těsta | recept. Prázdniny začínají a jejich začátek je tradičně čas borůvkových knedlíků, koláčů a jiných pochout…
Jak upéct rybízový koláč s marcipánovou drobenkou | recept
Jak upéct rybízový koláč s marcipánovou drobenkou | recept. Rybízové koláče mají tu nevýhodu, že při jejich konzumaci jsou rybízová jadérka dost nepří…
Jak uvařit meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta | recept
Meruňkové knedlíky | recept. Léto je čas ovocných knedlíků. Začíná se jahodovými, pak třešňovými, meruňkovými, borůvkovými a končí švestkovými. Vyjmen…
Jak na tradiční trdelník | recept
Tradiční trdelník | recept. Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. Sypané skořicí, oříšky či kakaem, plněné zmrzlin…
Diskuze k videu