Regionální kuchyně
Nejnovější články v kategorii
Jak snadno a rychle udělat džem z borůvek | recepty. Tmavě modré plody borůvek jsou přirozeně sladké s mírnou chutí. Jsou velmi oblíbené na kolá…
Jak připravit šulánky s perníkovou omáčkou ze švestkových povidel | recept. Šišky, škubánky či šulánky. Tolik oblíbené, tradiční a české. Jednoduché,…
Plzeňské rozpeky | recept. Rozpeky jsou bochánky z kynutého těsta, které jsou pečené v troubě. Na Plzeňsku se rozpeky podávají jako příloha k dušené m…
Karlovarský knedlík recept. Na talíři vypadá skvěle a stejně tak i chutná! Udělejte si domácí karlovarský knedlík podle tohoto videoreceptu od Tescomy…
Jak uvařit zabijačkový guláš | recept. Zažili jste někdy pravou vesnickou zabijačku? Dnes už nejsou tak obvyklé jako byly dříve, kdy v každém poř…
Jak upéct škvarkové placky z kynutého bramborového těsta | recept. Recepty na škvarkové placky nebo pagáče máme na našich stránkách již několikrát. Te…
Jak uvařit škubánky s mákem a cukrem | levné jídlo z brambor. Škubánky jsou tradičním a levným českým jídlem z brambor. V současnosti tento trochu upr…
Dnešní pokrm vzhledem připomíná velikonoční nádivku a chutí se jí také podobá. Recept je určen těm, kteří se z jakéhokoli důvodu vyhýbají lepku…
Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím. Lepenice aneb šťouchané brambory s kysaným zelím. Pokrm, který ocenily jak generace…
Ze škvarek z vesnické zabíjačky si lze udělat řadu výborných, leč kalorických chuťovek – škvarkovou pomazánku, pagáče, knedlíky nebo bramborové placky…