Přejít k hlavnímu obsahu

Regionální kuchyně

Jak udělat jihočeská povidla | recept
Jak udělat jihočeská povidla | recept. Kdo by neochutnal babiččiny buchty s domácími povidly! Jak ale taková domácí povidla do skvělých babiččiných bu…
Jak upéct plzeňské rozpeky | recept
Plzeňské rozpeky | recept. Rozpeky jsou bochánky z kynutého těsta, které jsou pečené v troubě. Na Plzeňsku se rozpeky podávají jako příloha k dušené m…
Jak uvařit kulajdu | recept
Jak uvařit kulajdu | recept. Polévka původem z jižních Čech vyniká svou charakteristickou chutí, kterou si můžeme dopřát po celý rok. Kulajda však nej…
Jak uvařit hodolanskou omáčku | recept
Hanáci nechť odpustí, ale hodolanskou omáčku, na kterou téměř přísahají, v Čechách znají jen rodiny, které mají nějaký vztah ke střední Moravě. H…

Nejnovější články v kategorii

Bosonožské koláče mají jednu zvláštnost. Tyto kynuté koláče nejsou kulaté, ale čtveraté. Bosonožské koláče lze plnit tvarohovou, makovou, povidlovou n…
Slezské pirohy, to je tradiční pokrm z Moravskoslezského kraje. Pirohy se dělají z bramborového těsta, plní se vepřovými škvarky. Recept na slezské pi…
Valašské frgály. Je libo frgály s tvarohovou náplní, s hruškovými povidly, s čerstvými borůvkami, makové, švestkové nebo raději oříškové? Šéfkuchaři T…
Plzeňské rozpeky | recept. Rozpeky jsou bochánky z kynutého těsta, které jsou pečené v troubě. Na Plzeňsku se rozpeky podávají jako příloha k dušené m…
Subscribe to Regionální kuchyně
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.