Regionální kuchyně
Nejnovější články v kategorii
Jak uvařit lepenici | recept na šťouchané brambory se zelím. Lepenice aneb šťouchané brambory s kysaným zelím. Pokrm, který ocenily jak generace…
Ze škvarek z vesnické zabíjačky si lze udělat řadu výborných, leč kalorických chuťovek – škvarkovou pomazánku, pagáče, knedlíky nebo bramborové placky…
Recepty na valašskou kyselici (valašskou kyselicu) se liší podle krajových zvyklostí. Zatímco v některých domácnostech je zvykem, že valašská kyselice…
Šéfkuchaři z pořadu Jak šmakuje Moravskoslezsko? Mirek Horák a Tomáš Smoček představují dva jednoduché a rychlé recepty z moravskoslezské kuchyně: bra…
Bigos je tradiční polévka ze zelí a masa, jejíž recept pochází z česko-polského pohraničí. Stala se mimo jiné vítězem prvního ročníku soutěže Jak šmak…
Bosonožské koláče mají jednu zvláštnost. Tyto kynuté koláče nejsou kulaté, ale čtveraté. Bosonožské koláče lze plnit tvarohovou, makovou, povidlovou n…
Tento recept na babiččiny škubánky je krajovým receptem z Moravskoslezského kraje. A na ingredince jsou babiččiny škubánky nenáročné. Stačí vám 1 kg b…
Slezské pirohy, to je tradiční pokrm z Moravskoslezského kraje. Pirohy se dělají z bramborového těsta, plní se vepřovými škvarky. Recept na slezské pi…
Valašské frgály. Je libo frgály s tvarohovou náplní, s hruškovými povidly, s čerstvými borůvkami, makové, švestkové nebo raději oříškové? Šéfkuchaři T…
Hanácký bramborový salát | recept. Recept na Hanácký salát je z mé sbírky receptů. Byl otištěn před lety v jednom magazínu a pochází ze soutěže vánočn…