Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vepřové maso se zeleninou

22. Duben 2019

Chutné maso se zdravou přílohou.

Co je potřeba

400 g vepřové svíčkové

sůl

mletý bílý pepř

olej

200 g míchané kořenové zeleniny

zeleninový vývar

80 g kapusty

50 g brokolice

50 g červených paprik

petrželovou nať

1

Nakrájené maso posolíme, opepříme a prudce opečeme na pánvi ze všech stran.

2

Vyndáme a odložíme na teplé místo.

3

Cibuli jemně pokrájíme a zpěníme na oleji spolu s pokrájenou kořenovou zeleninou.

4

Osolíme, orestujeme, přidáme opečené kousky masa, nakrájenou červenou papriku, kapustu, rozebraný květák a brokolici, podlijeme teplým vývarem a všechno spolu na mírném ohni podusíme.

5

Na závěr podle chuti dochutíme solí a ozdobíme lístky petrželové natě.

Klíčová slova: zelenina maso vepřové
Autor: lennka
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak připravit kantonskou rýži | recept
Kantonská rýže | recept. Kantonská rýže je recept uvedený v Recepturách teplých pokrmů. Uvedený výčet surovin je volně upraven pro potřeby čtyřčlenné…
Jak upéct rybu s jogurtem | recept
Jak upéct rybu s jogurtem | recept. Ryby by se měly na našem stole objevovat co nejčastěji, odborníci doporučují zařazovat ryby do jídelníčku alespoň…
Jak připravit burger na grilu | recept
Burger na grilu | recept. Hamburger se většinou dělá z hovězího masa a přidává se do něj jen sůl a mletý pepř. Tuto definici najdete v kuchařské knize…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.