Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vepřové maso se zeleninou

22. Duben 2019

Chutné maso se zdravou přílohou.

Co je potřeba

400 g vepřové svíčkové

sůl

mletý bílý pepř

olej

200 g míchané kořenové zeleniny

zeleninový vývar

80 g kapusty

50 g brokolice

50 g červených paprik

petrželovou nať

1

Nakrájené maso posolíme, opepříme a prudce opečeme na pánvi ze všech stran.

2

Vyndáme a odložíme na teplé místo.

3

Cibuli jemně pokrájíme a zpěníme na oleji spolu s pokrájenou kořenovou zeleninou.

4

Osolíme, orestujeme, přidáme opečené kousky masa, nakrájenou červenou papriku, kapustu, rozebraný květák a brokolici, podlijeme teplým vývarem a všechno spolu na mírném ohni podusíme.

5

Na závěr podle chuti dochutíme solí a ozdobíme lístky petrželové natě.

Klíčová slova: zelenina maso vepřové
Autor: lennka
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak připravit kantonskou rýži | recept
Kantonská rýže | recept. Kantonská rýže je recept uvedený v Recepturách teplých pokrmů. Uvedený výčet surovin je volně upraven pro potřeby čtyřčlenné…
Jak upéct rybu s jogurtem | recept
Jak upéct rybu s jogurtem | recept. Ryby by se měly na našem stole objevovat co nejčastěji, odborníci doporučují zařazovat ryby do jídelníčku alespoň…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.