Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vepřové maso se zeleninou

22. Duben 2019

Chutné maso se zdravou přílohou.

Co je potřeba

400 g vepřové svíčkové

sůl

mletý bílý pepř

olej

200 g míchané kořenové zeleniny

zeleninový vývar

80 g kapusty

50 g brokolice

50 g červených paprik

petrželovou nať

1

Nakrájené maso posolíme, opepříme a prudce opečeme na pánvi ze všech stran.

2

Vyndáme a odložíme na teplé místo.

3

Cibuli jemně pokrájíme a zpěníme na oleji spolu s pokrájenou kořenovou zeleninou.

4

Osolíme, orestujeme, přidáme opečené kousky masa, nakrájenou červenou papriku, kapustu, rozebraný květák a brokolici, podlijeme teplým vývarem a všechno spolu na mírném ohni podusíme.

5

Na závěr podle chuti dochutíme solí a ozdobíme lístky petrželové natě.

Klíčová slova: zelenina maso vepřové
Autor: lennka
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat český džuveč | recept
Džuveč | recept - receptů na toto původně turecké jídlo je mnoho, a právě proto se mohou od sebe hodně odlišovat. Klasikou je maso, rýže a zelenina, a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.