Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit vylepšené krůtí řízky | recept

Jak připravit vylepšené krůtí řízky | recept. Krůtí maso se řadí mezi nejzdravější druhy masa a doporučuje se při různých dietách. Žijete-li v jedné domácnosti s někým, pro koho musíte, když už vaříte jídlo z masa, použít právě to, začne se vám pěkně zajídat. Proto jsem si dnes uvařila odděleně a zdravé krůtí jsem „vytunila“ nezdravou slaninou, tučnou mozzarellou, trojobalem a  dorazila ho smažením na tuku. Chutnalo mi, a tak vám nabízím jednoduchý a rychlý recept na krůtí minutku.

Co je potřeba

  • 4 plátky z krůtích prsou
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 100 g mozzarelly
  • 4 lžičky plnotučné hořčice
  • sůl
  • vejce, hladká mouka, strouhanka – trojobal
  • tuk na smažení (sádlo)
1

Ukrojte 4 plátky z krůtích prsou, položte vedle sebe na prkýnko, zakryjte potravinářskou folií a hranou dlaně plátky naklepejte. Každý plátek potřete lžičkou hořčice.

2

Na maso z jedné strany rozložte strouhanou mozzarellu, překryjte anglickou slaninou a trochu přimáčkněte.

3

Připravte si ingredience na trojobal: vejce (rozšlehejte), hladkou mouku a strouhanku.

4

Připravené (obložené) maso obalte v trojobalu. Chce to trochu cviku, aby se vše udrželo pohromadě, obalený plátek už bude držet. 

5

Řízky pokládejte do rozpáleného tuku (sádla) slaninou a sýrem nahoru. Pak obraťte a osmažte i druhou stranu dozlatova. Podávejte se zeleninovým salátem nebo vařenými brambory.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.