Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zapékané chlebíčky s kousky kuřecího masa

Následující nápad je tak jednoduchý, že je zbytečné uvádět přesné množství jednotlivých ingrediencí. Ať už zvolíte poměr jakýkoliv, výsledek bude povedený. Aby byly chlebíčky dietnější, doporučuji celozrnnou veku, nízkotučný sýr a místo celého vejce směs spojit pouze bílkem. Kuřecí maso samo o sobě obsahuje málo tuku a tak si několik kousků můžete dopřát místo oběda v rámci diety. Nebojte se kořenit pokud můžete.

Co je potřeba

  • veka na chlebíčky
  • kousky pečeného nebo grilovaného kuřecího masa
  • vejce (bílky)
  • paprikový lusk
  • cherry rajčata
  • čerstvé natě dle vlastního uvážení
  • koření dle vlastní volby
  • tvrdý sýr
  • sůl podle potřeby
1

Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a nasucho nebo na velmi malém množství tuku je opečte. Pokud máte zbylé pečené nebo kuřecí maso od oběda, využijte jej.

2

Maso promíchejte s kousky barevné papriky a tvrdým strouhaným sýrem. Okořeňte bylinkami, popř. dosolte a přidejte koření podle uvážení. Většinou přidávám mletou sladkou papriku, pepř a z bylinek tymián, oregano, petržel nebo cibulovou nať. Vše spojte vejcem nebo jen bílky.

3

Na plech položte papír na pečení a vyrovnejte plátky veky. Může být obyčejná, ale doporučuji celozrnnou. Veku můžete nahradit plátky toastového chleba.

4

Každý kousek potřete masovou směsí a ozdobte půlkami rajčat. Posypte zelenou natí a zapečte několik minut při teplotě 200 °C. Sýr se roztaví, vejce ztuhnou a povrch chlebíčků zezlátne. Podávejte teplé i studené. 

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit kuřecí peperonatu | recept
Kuřecí peperonata | recept. Peperonata je původem italská zeleninová příloha k rybám a masu. Peperonata je jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na n…
Jak ugrilovat sýr | recept
Jak ugrilovat sýr | recept. Grilování není jen o mase. Někteří z nás dávají přednost zelenině a sýrům, právě pro ty je náš dnešní recept. Hodí se i pr…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.