Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat biftek s bernskou omáčkou | recept

09. Říjen 2011

Pro dobrý biftek je základem koupit nejkvalitnější maso. Ke kuchaři doporučovanému masu patří maso z anglického masného plemene Aberdeen Angus, Shorthorn, Hereford z Latinské Ameriky. Investice do dražšího masa se vyplatí. Na přípravu bifteku v domácích podmínkách nám ale musí postačit maso od řezníka. Druhou podmínkou je, aby maso bylo dobře odleželé. Poznáme to tak, že je na krajích nahnědlé. Tentokrát si uděláme biftek s bernskou omáčkou. Bernská omáčka sice není jednoduchá, ale jistě to je pro nás v kuchyni výzva. Dobrou chuť.

Co je potřeba

Na dvě porce potřebujeme:

2×200g svíčkové ze středu (úhledné válečky z prostředku svíčkové)
1 žloutek
1 dcl bílého vína
1 dcl bílého vinného octa
4 snítky čerstvého estragonu
2 šalotky nebo menší cibule
100 g másla
hrubě mletý černý pepř
sůl
olej

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak připravit kuřecí frikasé | recept
Kuřecí Frikasé | recept. Frikasé je vlastně jiný výraz pro zadělávanou slepici nebo kuře. Jde o starý kuchařský postup, který se od svého vzniku výraz…
Jak uvařit svíčkovou zdravěji | recept
Jak uvařit svíčkovou zdravěji | recept. Svíčková omáčka je v podstatě pouze rozmixovaná kořenová zelenina s trochou smetany. Omáčka nepotřebuje ani gr…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.