Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat domácí "nutellu" | recept

Domácí "nutella" | recept. Mnozí z nás milují čokoládu, čokoládové krémy atd. Nutella, kterou milují nejen děti, není zdravá. Obsahuje totiž cca 30 % tuku a přes 50 % cukru! a řadu dalších nezdravých přísad. Navíc se do ní používá palmový olej, který jak známo ničí nejen naše zdraví, ale i naši planetu.

Proto vám doporučuji vyrobit si domácí čokoládovou pomazánku, která je nesrovnatelně zdravější.

Co je potřeba

  • 200 g lískových oříšků
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce medu (nebo dle chuti)
  • 2 lžíce kvalitního kakaového prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
1

Lískové oříšky dáme do mixéru a rozmixujeme.

2

Postupně přidáme kokosový olej, med, kakaový prášek, špetku soli a vanilkový extrakt. Směs mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne krémová konzistence.

3

Hotovou čokoládovou pomazánku dáme do uzavíratelné sklenice a skladujeme v lednici.

4

Domácí čokoládovou pomazánku („nutellu“) můžete

  • mazat na pečivo,
  • použít k dochucení jídel
  • nebo jen tak mlsat :-).
  • Místo medu můžete použít například javorový sirup.
  • Místo kakaového prášku karob.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak vařit sójové maso | recepty
Jak vařit sójové maso | recepty. Sójové maso: návod na úpravu a recepty. Je sójové maso výživový zázrak nebo rafinovaný jed? Vylepší používání sójovéh…
Jak zpracovat hložinky | recepty
Jak zpracovat hložinky | recepty. Malé červené plody hlohu obecného neboli hložinky právě dozrávají. Pokud si nevíte rady, jak je zpracovat, máme pro…
Jak zpracovat květy pampelišek
Jak zpracovat květy pampelišek | recepty z pampelišek na želé, čaj a sušenky . Blíží se doba kvetení pampelišek. Pampeliška lékařská (Smetanka) je sic…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.