Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat houbový nákyp | recept

Jak udělat houbový nákyp | recept. Čím jednodušeji budeme houby upravovat, tím více si uchová pokrm vůně a chuti. Houby bychom měli málo solit a kořenit. Uděláme si tentokrát houbový nákyp - ne příliš často využívaný recept z hub, zato ale skvělé houbové jídlo!

Co je potřeba

1 až 2 lžíce másla
1 větší cibule
500 g čerstvých hub
sůl
mletý pepř
petrželka
100 ml mléka
trocha strouhanky na zahuštění
2 bílky
máslo na vymazání zapékací mísy

1

Nejprve si na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Poté vmícháme na plátky nakrájené houby a dusíme doměkka.

3

Osolíme, opepříme.

4

Do vychladlých hub přidáme nakrájenou petrželku, mléko a zahustíme strouhankou.

5

Nakonec vmícháme sníh z bílků.

6

Celou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali.

7

Pečeme dozlatova.

8

Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Do hmoty můžeme přidat i nakrájenou šunku či jarní cibulku.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak grilovat houby
Tipů na grilování není nikdy dost. Grilujeme všechno: maso, zeleninu i ovoce. Tak proč nevyzkoušet i houby? Správně ugrilované houby těm z pánvičky ne…
Jak udělat houbovou omáčku | recept
Jak udělat houbovou omáčku | recept. Při lesní procházce jistě nasbíráte pár hub, ze kterých si můžete udělat výbornou houbovou omáčku. Recept na zákl…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.