Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jehněčí kotlety na švestkách | recept

Jak udělat jehněčí kotlety na švestkách | recept. Myslíte, že maso a ovoce nejdou dohromady? Zkuste tento recept. Jehněčí kotlety na švestkách chutnají skvěle, co si budeme povídat. Jehněčí kotlety se švestkami krok za krokem v tomto receptu.

Co je potřeba

4 porce:
8 jehněčích kotlet
3 lžíce oleje
1 lžíce medu
šťávu z půlky citronu
sůl
snítka rozmarýnu
2 lžíce másla
2 šalotky nakrájené na proužky
12 – 16 švestek rozpůlených
2 lžička cukru
1 svitek skořice
6 hřebíčků
100 – 150 ml bílého vína

1

Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, zbavíme tuku a okraje nařízneme.

2

Kotlety dále mírně naklepeme a potřeme směsí z medu, 2 lžic oleje, citronové šťávy a rozmarýnu. Přikryjeme a necháme hodinu marinovat.

3

V pánvi rozpálíme olej, jehněčí kotlety osolíme a pečeme z obou stran 10 minut, až je maso propečené dozlatova. Měkké maso vyjmeme z pánve, přikryjeme alobalem a dáme stranou.

4

Do výpeku vložíme máslo, přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět.

5

Přidáme švestky, posypeme je cukrem a kořením a pár minut opékáme, až se rozpustí cukr. Podlijeme vínem.

6

Jehněčí kotlety na švestkách podáváme s dušenou rýží.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit švestkové čatní | recept
Recept na švestkové čatní. Švestkové čatní povýší i docela obyčejné jídlo na pochoutku. Tato exotická švestková delikatesa, která se však už u nás „za…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.