Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat skopovou pečeni na česneku | recept

Jak udělat skopovou pečeni na česneku | recept. Recept na skopovou pečeni na česneku. Skopové maso je občas pokryté tenkou blánou, která se při pečení nechává, aby se zachoval tvar pečeně. Pojďme se podívat, jak recept na skopovou pečeni na česneku vypadá, a jak se pokrm připravuje.

Co je potřeba

1 kg skopového hřbete, plece nebo kýty
2 – 3 stroužky česneku
sůl
1 lžíce sádla
1 menší cibule

1

Skopové zbavíme přebytečného tuku a potřeme utřeným česnekem a solí.

2

Maso dáme do pekáče s rozehřátým tukem a nakrájenou cibulí a zprudka opečeme.

3

Pak teplotu snížíme, maso podlijeme a za stálého přelévání vypečenou šťávou a podlévání pečeme doměkka.

4

Po upečení ze šťávy slijeme lůj.

5

Podáváme s opečenými bramborami.

Skopový lůj můžeme samostatně vyškvařit a používat do kynutého těsta.
Skopové maso podáváme na nahřátých talířích a horké.
Maso ze starších kusů před pečením krátce dusíme.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat skopovou pečeni | recept
Jak udělat skopovou pečeni | recept. Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové t…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.