Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat přírodní jehněčí kotlety | recept

Jak udělat přírodní jehněčí kotlety | recept

Jak udělat přírodní jehněčí kotlety | recept. Starší jehněčí maso musíme před pečením dusit pod pokličkou. Při přípravě přírodních jehněčích kotlet postupujeme podle níže uvedeného receptu. Dobrou chuť!

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
drcený pepř
hladká mouka
1 – 2 lžíce oleje
1 lžíce másla
čerstvé bylinky - saturejka, kopr

1

Žebírka odblaníme a zbavíme přebytečného tuku.

2

Na okrajích je zlehka nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

3

Pak je na oleji po obou stranách opečeme.

4

Šťávu zjemníme máslem a krátce prohřejeme.

5

Podáváme s pečivem, ozdobené bylinkami.

Tipy

Směs nakrájených bylinek můžeme přidat spolu s máslem do šťávy a krátce osmahnout.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat skopovou pečeni | recept
Jak udělat skopovou pečeni | recept
Jak udělat skopovou pečeni | recept. Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové t…
Jak udělat jehněčí žebírka | recept
Jak udělat jehněčí žebírka | recept
Jak udělat jehněčí žebírka | recept. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let…