Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat masové kuličky s čubricou | recept

Jak udělat masové kuličky s čubricou | recept. Čubrica je směs koření, která je oblíbená hlavně v balkánské kuchyni. Jde o směs ze suché saturejky, pálivých papriček, soli, mouky z opražené kukuřice a semen pískavice. V kuchyni se využívá především do receptů z luštěnin, zapékané zeleniny či mletých mas.

Co je potřeba

Na 4 porce:
2 rohlíky
100 ml mléka
1 menší cibule
500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
1 vejce
sůl
mletý pepř
1 lžička čubrice
olej
4 placky pita chleba
1 listový salát
80 g nivy
Na dresink:
3 lžíce medu
1 citron
3 lžíce olivového oleje
mletý pepř

1

Rohlíky rozdrobíme do mísy a zalijeme mlékem.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Přidáme ji do mísy s rohlíky společně s mletým masem, vejcem, solí, pepřem a čubricou.

4

Vše rukou promícháme. Pak ze směsi vytvarujeme kuličky.

5

Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky osmažíme asi 7 minut.

6

Usmažené kuličky necháme okapat na papírovém ubrousku.

7

Připravíme si zálivku. Med dáme do misky, přidáme citronovou šťávu a olej, opepříme a vše promícháme.

8

Listy salátu rozdělíme na talíře, rozdrobíme na ně nivu a pokapeme dresinkem.

9

Přidáme masové kuličky a nakrájený pita chleba.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat pravé ruské pirohy | recept
Pravé ruské pirohy, originální recept. Když šel v pohádce ruský Váňuška do světa na zkušenou, upekla mu hodná maminka do ranečku na cestu piroh. A kdy…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.