Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat povidlovou omáčku | recept

Jak udělat povidlovou omáčku | recept. Ovocné omáčky jsou vhodné nejen na moučníky ale i k masu.

Co je potřeba

4 lžíce švestkových povidel
300 - 350 ml vody
sůl
lžička másla
lžička škrobové moučky
cukr dle chuti

1

Povidla krátce povaříme ve vodě.

2

Vmícháme špetku soli, máslo, moučku a povaříme 2 minuty do zhoustnutí.

3

Podle chuti přisladíme. Omáčka je výborná k uzenému masu.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat domácí BBQ omáčku | recept
Domácí BBQ omáčku | recept. Barbeque omáčka je nejrozšířenější omáčkou k rybám, grilovanému masu, používá se jako marináda nebo na potírání grilovanýc…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.