Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat roštěnou omáčku | recept

Jak udělat roštěnou omáčku | recept. Výborná omáčka jak s rýží, tak i s houskovým knedlíkem

Co je potřeba

1,5 kg hovězího zadního
1 velká mrkev
1 petržel
1 kousek celeru (kdo nemá tuhle zeleninu rád tak ji dávat nemusí)
3 střední cibule
podle potřeby: olej nebo sádlo
podle chuti: pepř a sůl
1 lžíce plnotučné hořčice
1 kostka masoxu
1 lžíce worchesterové omáčky
podle chuti: můžete použít i houby sušené nebo žampiony

1

Maso nákrájíme na plátky a naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na rozehřátem oleji do zlatohněda.

2

Opečené maso vyjmeme a uložíme do tepla. Na výpeku osmahneme nejdříve nadrobno pokrájenou cibuli a pak přídáme najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, opečeme.

3

Až začne zelenina vonět přidáme lžíci hořčice, kostku masoxu, worchestrovou omáčku, popřípadě houby a vložíme maso.

4

Zalijeme vroucí voudou, tak aby maso bylo potopené a necháme vařit.

5

Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou. Provaříme, a když je to nutné, tak omáčku dochutíme.

6

Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.