Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jehněčí žebírka | recept

Jak udělat jehněčí žebírka | recept. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let. A pokud jste jehněčí maso ještě nejedli, tak teď máte příležitost si jeden recept vyzkoušet. Věřte, že si na jehněčích žebírcích pochutnáte.

Co je potřeba

8 jehněčích žebírek
sůl
mletý bílý pepř
hladká mouka
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
100 g tvrdého sýra
1 – 2 vejce
worcesterská omáčka

1

Odblaněná jehněčí žebírka zbavíme přebytečného tuku.

2

Částečně odkrojíme od kosti, na okrajích nařízneme a zlehka naklepneme.

3

Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme.

4

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a ochutíme kapkami omáčky.

5

Směs naneseme na opečená žebírka a na mřížce rozehřátého grilu zapečeme.

6

Zapečená žebírka podáváme s pečenými bramborami nebo zeleninovým salátem.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat skopovou pečeni | recept
Jak udělat skopovou pečeni | recept. Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové t…
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.