Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vepřovou panenku v pepřovo - česnekové marinádě s medem | recept

Jak udělat vepřovou panenku v pepřovo - česnekové marinádě s medem | recept. Recept na vynikající vepřovou panenku v medové marinádě. Nejlépe podávat s opečenými bramborami a čerstvým chřestem. Vyzkoušejte můj recept na vepřovou panenku, nebudete litovat a skvěle si pochutnáte.

Co je potřeba

plátky vepřové panenky (dle počtu osob)

Na pepřovou marinádu s česnekem:
2 dl oleje
2 lžíce černého pepře v celku
4 stroužky česneku
sůl

Na medovou marinádu s česnekem a chilli:
1 dl oleje
1 dl medu
4 stroužky česneku
1 lžička sekaných čerstvých chilli papriček
1 lžíce mleté sladké papriky
4 lžíce sojové omáčky
sůl

1

Vepřovou panenku zbavíme šlach a tuku, nakrájíme na plátky a z jedné strany zlehka naklepeme.

2

Část plátků potřeme rozmixovanou směsí oleje, česneku, soli a pepře a dáme do chladu odležet.

3

Nakrájené chilli papričky, mletou sladkou papriku, česnek, sůl, med, olej a sojovou omáčku rozmixujeme a hotovou směsí potíráme ostatní plátky masa z obou stran a opět necháme uležet.

4

Rošt grilu potřeme slaninou, aby se maso nepřipékalo.

5

Naložené plátky vepřové panenky grilujeme zprudka z každé strany 2 až 3 minuty tak, aby zůstalo šťavnaté.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.