Přejít k hlavnímu obsahu

Jak ugrilovat papriky s mletým masem | recept na plněnou papriku

Jak ugrilovat papriky s mletým masem | recept na plněnou papriku. Papriky plněné mletým masem podle tohoto receptu se mohou stát jedním z řady jídel připravovaných na venkovním grilu, ale stejně tak je lze zapéct v troubě. Je to rychlé a jednoduché letní vaření, které zvládne i naprostý začátečník.

Co je potřeba

  • 3 větší silnostěnné papriky
  • 500 g mleté vepřové plece
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 rajčata
  • hrst strouhanky
  • 100 g parmazánu 
  • sůl
  • bazalka
  • rozmarýn
1

Papriky omyjte, odstraňte semeník, vnitřní lišty a podélně je rozkrojte. Na rozpáleném grilu nebo troubě je 5 minut z obou stran grilujte

2

V pánvi rozehřejte olej a osmahněte kostičky cibule a drobné kousky česneku. Přidejte 3 pokrájená rajčata a nasekané čerstvé bylinky. Asi pět minut míchejte. Do zeleninového základu rozdrobte mleté maso a přibližně čtvrt hodiny vařte vše společně. Pak odstavte.

3

 Masozeleninovou směs zahustěte hrstí strouhanky a strouhaným parmazánem (trochu sýru nechte stranou na závěr). Podle chuti dosolte

4

Připravené papriky naplňte masem, povrch posypte zbytkem parmazánu a ozdobte plátky zbývajícího rajčete. Ještě asi 10 minut grilujte. Plněné papriky se mohou podávat ozdobené čerstvou bazalkou nebo petrželovou natí. Vhodná příloha je chléb. Papriky chutnají ještě lépe studené.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.