Přejít k hlavnímu obsahu

Jak ugrilovat plněné brambory | recept s mletým masem

Jak ugrilovat plněné brambory | recept s mletým masem. Jakmile se začnou sklízet tuzemské rané brambory, snažím se je zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Nemohu se jich nabažit a nejraději je mám jen tak, samotné. Pro ty z vás, co nadšení ze suchých brambor nesdílíte, jsem připravila následující recept.

Co je potřeba

  • 4 velké brambory
  • 250 g mletého masa
  • 1 malá cibule
  • 100 g vařených fazolí
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • chilli paprika
  • lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • tvrdý sýr - nemusí být
  • alobal
1

Brambory okartáčujte ve vodě a předvařte 10 minut. Na oleji dozlatova osmažte drobně krájenou cibuli. Přidejte mleté maso a chilli papričku. Opečte maso dohněda.

2

Opečené maso podlijte malým množstvím vody, vložte uvařené fazole (nebo scezené, okapané z konzervy), vmíchejte rajský protlak a prohřejte. Osolte a okořeňte mletým pepřem podle chuti.

3

Každou bramboru nařízněte do kříže, položte na čtverec alobalu, mírně ji rozevřete a naplňte připravenou směsí masa s fazolemi. Podle vlastního uvážení můžete bramboru posypat strouhaným tvrdým sýrem.

4

Alobalem volně brambor obalte, nechte otvor, aby jím mohla unikat pára a brambory i sýr zezlátly. Dopečte pod grilem přibližně 15 minut.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.