Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct dvoubarevné sachr řezy | recept

Dvoubarevné sachr řezy | recept. Sachr je oblíbený rakouský moučník. Piškotový korpus je obohacen čokoládou a promazán meruňkovou marmeládou, navrch patří čokoládová poleva. Výhodou je, že nepotřebujete vynakládat energii ani čas na přípravu složitých krémů. Sachr se skvěle hodí i na vánoční stůl, vydrží dlouho a po rozležení je ještě lepší. Zkuste si ho připravit poněkud netradičně s bílou čokoládou v piškotovém korpusu a ve formě řezů.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 200 g bílé čokolády
  • 200 g másla
  • 180 gramů hladké pšeničné mouky
  • 8 ks vajec
  • 140 gramů moučkového cukru
  • 140 gramů cukru krystal
  • špetku soli
  • tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání pekáče

Na náplň si přichystejte:

  • cca 150 g meruňkové marmelády
  • 150 gramů tmavé čokoládové polevy (případně 100 g čokolády a 50 g másla)
1

V prvním kroku si přichystáme mísu, do ní nakrájíme máslo a necháme ho povolit. Poté ho vyšleháme s moučkovým cukrem do hladké pěny. Žloutky si oddělíme od bílků, připravené žloutky postupně zašleháváme do máslového krému.

2

Bílou čokoládu nalámeme do žáruvzdorné misky nebo malého hrnce a rozehřejeme ji ve vodní lázni. Tekutou čokoládu přimícháme do žloutkové směsi.

3

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, následně do něj přidáme krystalový cukr a důkladně ho zašleháme.

4

Spolu s moukou tuhý sníh střídavě zapracováváme do těsta. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do něj nalijeme a uhladíme povrch. Troubu rozehřejeme na 170 °C a vložíme do ní pekáč s těstem, pečeme přibližně 20-25 minut, až nám na špejli ulpí suché drobečky.

5

Upečený piškotový plát necháme zcela vychladnout. Poté ho rozřízneme na dvě poloviny a jednu pomažeme marmeládou, druhou přiklopíme a pomažeme ještě vrch a necháme chvíli zaschnout.

6

Mezitím si rozehřejeme polevu a poté jí opatrně roztíráme, aby se vrstva marmelády neporušila. Necháme ztuhnout a poté rozkrájíme ostrým nožem na menší kousky.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.