Přejít k hlavnímu obsahu

Jak usmažit kuřecí kousky v pikantním těstíčku | recept

Jak usmažit kuřecí kousky v pikantním těstíčku | recept. Drůbeží maso - a především kuřecí - je velmi oblíbené nejen pro svoji chuť, ale i proto, že ho lze upravit mnoha způsoby. Dnes se v článku dozvíte, jak usmažit kuřecí kousky v pikantním těstíčku. Uvedený základní recept na těstíčko můžete ochutit různými druhy bylinek a koření, vajíčko zase nahradit pivem nebo vínem a obalovat i jiné části kuřete, než prsa. Variací je opravdu hodně, postup stále stejný a chuť pokaždé jiná a skvělá. Pusťte se do toho.

Co je potřeba

Základní recept na těstíčko:

  • 1 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá sladká (pálivá) paprika
  • 2 - 3 lžíce hladké mouky

olej na smažení

kuřecí prsa

1

Připravte si těstíčko. Hladkou mouku nejprve promíchejte se solí a kořením. Rozklepněte ke směsi vejce a metličkou vyšlehejte hustější těstíčko. Musí být husté tak, aby nestékalo z masa. Podle potřeby zahustěte přídavkem mouky nebo zřeďte vodou, vínem nebo pivem.

2

Kuřecí prsa naporcujte na menší kousky. Obalovat můžete i jiné části kuřete - křídla nebo tzv. paličky (kousky stehen).

3

Maso obalte v těstíčku. Těstíčko můžete vylepšit různými přídavky. Osvědčil se nám jemně strouhaný tvrdý sýr, rozdrcené kukuřičné chipsy i syrový brambor rozstrouhaný na hrubší nudličky.

4

V pánvi rozehřejte vyšší množství oleje nebo jiného tuku a do rozpáleného vložte maso. Smažte dozlatova z obou stran. Aby kousky nebyly příliš mastné, nechte tuk po usmažení okapat na savém ubrousku nebo na několik sekund maso ponořte do vroucí vody.

5

Smažená jídla by se měla zařazovat do jídelníčku jen občas, je to nejméně zdravá úprava pokrmů. Pro dobrý pocit doporučuji popsaným způsobem připravené kuře podávat se salátem z čerstvé zeleniny. Namíchejte si ho se zeleniny, kterou máte v oblibě.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.