Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit třešňové knedlíky | recept

Třešňové knedlíky | recept. Ovocné knedlíky podle následujícího receptu jsou hodně netradiční. Recept je to předválečný a ještě nikdy jsem knedlíky takto připravené neochutnala a ani toto těsto neznala. Třešňové knedlíky jsem vyzkoušela a vůbec nejsou špatné. Máte-li chuť a odvahu vyzkoušet něco nového, postupujte podle návodu v dnešním článku.

Co je potřeba

  • 500 g třešní
  • 3 vejce
  • lžička mleté skořice
  • cukr podle chuti
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • posyp podle vlastního uvážení
1

Třešně vypeckujte a podle toho, jak jsou sladké, je promíchejte s cukrem. Zaprašte mletou skořicí, nastrouhejte citronovou kůru a třešně obalte.

2

Vejce rozklepněte a oddělte žloutky a bílky. Žloutky vložte do misky a utřete se špetkou soli a malým množstvím strouhanky

3

Přidejte do misky třešně a strouhanku podle potřeby. Třešně pustí šťávu a strouhanka musí těsto zahustit. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Těsto na knedlíky musí být husté tak, aby se knedlíky daly rukou tvořit a aby se ve vodě nerozvařily. Je nutné to vyzkoušet na zkušebním vzorku. Knedlíky vhazujte rychle za sebou do vroucí vody. Knedlíky běžné velikosti jsou uvařené asi za 10 minut. 

4

Podle původního receptu ze 14. července 1938 se knedlíky mají posypat na másle osmaženou strouhanou houskou promíchanou s cukrem a skořicí. Čím si je posypete, je na vašem rozhodnutí.

Autor: Mirka K. | Zobrazit autorská práva

Foto archiv Mirky K.

Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Povidla z třešní | recept. Třešně obsahují i více než 80 % vody a asi 18 % ovocného cukru, minerály a vitaminy. Zlepšují trávení, jsou doporučovány př…