Jak zapéct obrácené řízky s cibulí a slaninou | recept
02. Únor 2022
Jak zapéct obrácené řízky s cibulí a slaninou | recept. Řízky připravujte z vepřového masa, které máte v oblibě. Někdo nedá dopustit na řízek z krkovice, jiný raději libový plátek masa z kýty nebo kotletky. V případě, že vepřové maso nejíte vůbec a dáváte přednost drůbeži, nezapomeňte kuřecí nebo krůtí řízky výrazněji okořenit nebo potřít pikantní hořčicí. Budou mít lepší chuť.
Co je potřeba
- 4 plátky vepřového masa (krkovice, kotleta, kýta)
- 4 cibule
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 vejce
- sůl
- strouhanka
- sádlo na smažení
Fotografie jsou ilustrační. Řízky nejsou smažené, po obalení ve vejci je rovnou dávám do pekáčku. Jídlo je foceno při přípravě pro strávníka, který nesmí ze zdravotních důvodů smažená jídla. I tak je dobré.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit vepřovou kýtu pečenou v mléce s bylinkami | recept
Jak připravit vepřovou kýtu pečenou v mléce s bylinkami | recept. Použití mléka k upečení vepřového masa je poměrně neobvyklé, ale po vyzkoušení…
Jak připravit vepřové plátky na ryzcích | recept
Jak připravit vepřové plátky na ryzcích | recept. Maso dušené na houbách není žádná novinka. Většinou se vezmou houby, které zrovna rostou a na druhu…
Jak připravit francouzské rillettes z vepřového masa | recept
Jak připravit francouzské rillettes z vepřového masa | recept. Rillettes je výraz pro zalévané maso roztrhané na kousky. V každé oblasti Francie se př…
Jak upéct vepřové kostky ve slaninovém kabátku | recept
Jak upéct vepřové kostky ve slaninovém kabátku | recept. Ať už sekaná či roláda, k obědu či k večeři, pokrm s masem bezpochyby každý ocení..…
Jak zapéct vepřové maso v „ovčím kožíšku“ z brambor | starý ruský recept
Jak zapéct vepřové maso v „ovčím kožíšku“ z brambor | starý ruský recept. Recept na toto zajímavé jídlo pochází z jednoho zahraničního kulinářského we…
Diskuze k článku