Jak zapéct obrácené řízky s cibulí a slaninou | recept. Řízky připravujte z vepřového masa, které máte v oblibě. Někdo nedá dopustit na řízek z krkovice, jiný raději libový plátek masa z kýty nebo kotletky. V případě, že vepřové maso nejíte vůbec a dáváte přednost drůbeži, nezapomeňte kuřecí nebo krůtí řízky výrazněji okořenit nebo potřít pikantní hořčicí. Budou mít lepší chuť.
Co je potřeba
4 plátky vepřového masa (krkovice, kotleta, kýta)
4 cibule
4 plátky anglické slaniny
2 vejce
sůl
strouhanka
sádlo na smažení
1
Plátky masa posypte strouhankou a naklepejte na prkénku, které rovněž posypte strouhankou. Abyste si neudělali velký nepořádek v kuchyni, maso přikryjte mikroténem a pak teprve naklepejte. Strouhanka se pěkně spojí s masem.
2
V misce rozšlehejte vejce se solí. Pokud chcete, přidejte oblíbené koření. Hodí se bylinková sůl se směsí sušených aromatických natí.
3
Řízky obalte v rozšlehaném vajíčku a vkládejte je do horkého sádla nebo oleje. Smažte z každé strany asi minutu, jen aby obal lehce zezlátnul.
4
Do pekáčku položte dva řízky vedle sebe. Volte takový rozměr zapékací nádoby, aby maso zakrylo celé dno. Maso posypte polovinou nakrájené cibule. Nezáleží na tom, jestli cibuli nakrájíte na kolečka nebo proužky. Zakryjtezbylými dvěma řízky a posypte zbytkem cibule. Nahoru položte plátkyslaniny.
5
Vložte do vyhřáté trouby a zapékejte při 180 °C. Zhruba za 40 minut je jídlo hotové a může se ihned podávat. Podávejte s přílohou dle vlastního uvážení.
Varování
Fotografie jsou ilustrační. Řízky nejsou smažené, po obalení ve vejci je rovnou dávám do pekáčku. Jídlo je foceno při přípravě pro strávníka, který nesmí ze zdravotních důvodů smažená jídla. I tak je dobré.
Jak připravit francouzské rillettes z vepřového masa | recept. Rillettes je výraz pro zalévané maso roztrhané na kousky. V každé oblasti Francie se př…
Jak připravit minutku z vepřového masa | recept na minutku nebo grilované vepřové maso. Jestliže se rozhodnete maso podle následujícího receptu připra…
Diskuze k článku