Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na paprikové bruschetty s bylinkami | recept

Paprikové bruschetty s bylinkami | recept. Co s nesnědeným gumovým pečivem? Pokud se vám stane, že naddimenzujete hlad své rodiny a pečivo zbude, vyzkoušejte následující recept. Je velice jednoduchý a chutný, zabijete tak dvě mouchy jednou ranou. Zbavíte se přebytků a zároveň si přichystáte pohoštění pro návštěvu nebo rychlou večeři. Základem je gumové nebo lehce ztvrdlé pečivo, které je ochuceno směsí olivového oleje, koření a bylinek. Variant je spousta a fantazii se meze nekladou, pokaždé můžete vykouzlit jinou chuť a pokaždé sklidíte zaručený úspěch.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 2 starší bagety
  • hrst bazalky, oregána, majoránky,...
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 2 lžičky parmazánu
  • sůl a pepř
1

V prvním kroku si nakrájejte alespoň den staré bagety nebo jiné pečivo na stejně silné plátky. Plech pokryjte pečicím papírem. Plátky pečiva rovnoměrně naskládejte na plech.

2

Troubu předehřejte na 150 °C. V menší misce smíchejte sladkou mletou a uzenou mletou papriku, přisypte parmazán, osolte a opepřete. Bylinky properte a nasekejte nadrobno, případně lze samozřejmě použít i sušené, jen jejich množství o něco snižte. Bylinky nasypte do misky s kořením, přilijte olej a směs prošlehejte, aby se všechny ingredience co nejlépe propojily.

3

Mašlovačkou namočenou v marinádě potírejte v rovnoměrné vrstvě jednotlivé kousky pečiva, úplně stačí z jedné strany. Když jsou natřené všechny plátky, vložte plech do trouby a sušte asi 20 - 30 minut. Doba pečení záleží nejen na síle plátků, ale také na typu použitého pečiva. Platí zásada, že čím hutnější konzistence pečiva, tím déle bude třeba ho sušit v troubě, aby bylo opravdu tvrdé. Tím prodloužíme dobu trvanlivosti. Pokud by plátky zůstaly uprostřed byť jen trochu měkčí, snáze po několika dnech zgumovatí a především se tak na nich může rychleji objevit plíseň.

4

Jakmile jsou plátky tvrdé, vyjmeme plech z trouby a můžeme podávat, jsou skvělé i jako lehká večeře. Pokud je chceme skladovat, počkáme, až vychladnou a potom je přendáme do uzavíratelné nádoby. Vydrží takto minimálně týden. Dobrou chuť!

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak ugrilovat sýr | recept
Jak ugrilovat sýr | recept. Grilování není jen o mase. Někteří z nás dávají přednost zelenině a sýrům, právě pro ty je náš dnešní recept. Hodí se i pr…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.