Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit celerový salát | recept

11. Srpen 2014

Celerový salát recept. Celerový salát si v domácnostech našel uplatnění ve variaci s jablky, ananasem nebo kuřecím masem. Celerový salát je však klasika, na kterou nedá dopustit hlavně francouzská kuchyně. Ve Francii je celerový salát oblíbený a proto vzniklo i tolik luxusních receptů. Celerový salát se výborně hodí ke smaženému jídlu, obzvlášť je lahodný ke smaženým rybám nebo kuřeti. Celerový salát svou službu spolehlivě vykoná nejen jako příloha nebo na chlebíčky, ale i jako samostatné jídlo. Francouzi jej dávají na noc odležet v chladničce, kořenový celer změkne a absorbuje do sebe příchutě. Salát ale můžeme podávat hned po zhotovení. A teď už k receptu. Přípravu celerového salátu začnete tím, že celer promícháte s citronovou šťávou. Tím si celer zachová barvu. Pak se pusťte do zálivky. Celerový salát připravíte krok za krokem podle videoreceptu.

Co je potřeba

Základ celerového salátu:
500 g na nudličky nakrájeného celeru
šťáva z 1 citronu
1 PL nakrájených sterilovaných okurek
2 PL nasekané petrželky

Na zálivku:
150 g bílého jogurtu
2 PL majonézy
1 PL nasekaných kaparů
půl lžičky dijonské hořčice
sůl a pepř na dochucení

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články