Jak připravit chutná kuřecí prsa na houbách?
Také chodíte na houby a rádi je přidáte do polévky nebo hlavního jídla? Pak se vám bude jistě hodit recept, který vám pomůže připravit rychlý a snadný oběd nebo teplou večeři. Použijete oblíbené kuřecí maso, jakékoli houby, které jste nasbírali a zamrazili a pár dalších ingrediencí. Vaření vám zabere zhruba 40 minut a uvidíte, že budete po všech stránkách spokojení.
Co je potřeba
K přípravě tohoto oblíbeného houbového pokrmu budete pro 5 – 6 osob potřebovat:
- 800 g kuřecího masa, my použili kuřecí prsa
- 1 velkou cibuli
- 2 hrsti mražených hub
- 2 lžíce vepřového sádla
- Sůl
- Špetku pepře
- Lžička drceného kmínu
- Lžička bramborového škrobu
Není to nic složitého a vaření zvládne i zapálená začínající kuchařka nebo kuchař. Nejdříve vyndejte z mrazáku zmražené houby, aby stihly povolit. Pak očistěte a omyjte kuřecí maso a nakrájejte jej na kostičky. Oloupejte cibuli, kterou pak nakrájíte nadrobno.
Pak dáme rozehřát hlubokou pánev. Kuřecí maso osolíme a opepříme. Jakmile je pánev rozehřátá, vložíme 2 lžíce sádla, a po chvíli na něm zprudka osmažíme kuřecí maso dozlatova. Pak k masu přisypeme drcený kmín a nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět.
Pak můžeme přidat rozmrznuté houby společně s tekutinou, kterou pustily. Opět necháme vše dusit, klidně i 30 minut, aby se houby dobře provařily.
Na závěr vše zahustíme přidáním lžičky až dvou bramborového škrobu. Aby se nám nevytvořily hrudky, můžeme škrob rozkvedlat v malém množství vody.
Jako příloha se výborně hodí oblíbené vařené brambory s máslem, šťouchané brambory připravené na cibulce, ale také klidně hranolky nebo americké brambory, pokud je máte z bramborových pokrmů nejraději. I když se říká, že houbové pokrmy není dobré skladovat, v případě, že si jídlo uvaříte na dnešek i zítřejší den, tedy jej sníte do cca 24 hodin, nemusíte se bát zkažení.
Diskuze k článku