Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit výpečky z vepřového masa | recept z vepřového bůčku

Jak připravit  výpečky z vepřového masa | recept z vepřového bůčku. Pečený vepřový bůček nepatří mezi zdravá jídla, ale jednou za čas můžeme udělat výjimku a dopřát si klasické hospodské výpečky se zelím. Recept je uvedený přesně podle receptur teplých pokrmů a tak v něm chybí kmín, kterým se obvykle  pečené vepřové maso koření. Mně osobně tam chybí a proto ho přidávám. Maso jím jemně posypu před vložením do trouby.  

Co je potřeba

  • 1000 g vepřového bůčku 
  • 30 g soli
  • 1 g mletého černého pepře
  • 200 g cibule
  • 30 g česneku
  • lžíce sádla
  • 200 ml vody
1

Ostrým nožem udělejte zářezy do kůže, dokud je maso ještě v celku. Pak bůček nakrájejte na přibližně stejně velké kousky.

2

Maso osolte a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.

3

Připravené kousky zprudka ze všech stran opečte v rozpáleném tuku.

4

Opečené maso vyskládejte do pekáčku a na tuku, který zbyl v pánvi po opékání, lehce osmahněte pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte směs do pekáčku, podlijte vodou a dejte péct do vyhřáté trouby (190 °C). Během pečení občas promíchejte, aby se cibule nepřipálila.

5

Měkké, dozlatova vypečené kousky bůčku podávejte s kysaným zelím a bramborovými knedlíky. Chutná i studený s chlebem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.