1

Jeden varný sáček s rýží obvykle vystačí na dvě porce. Rýži ve varném sáčku propláchneme pod tekoucí teplou vodou. Tímto krokem sledujeme, aby odtékající voda nebyla zakalená – rýži čistíme.

2

Varný sáček s rýží vložíme do hrnce. Přidáme vodu z kohoutku. Na jeden varný sáček postačí 0,5 litru vody. Do vody přidávám i kapku oleje. To mi pomůže k tomu, aby rýže nebyla příliš slepená. Vodu osolíme a přivedeme k varu. Pak oheň zmírníme.

3

Vaříme obvykle 14-17 minut na mírném ohni. Sledujeme, zda se nám varný sáček s rýží nepřipekl ke dnu hrnce. I to se někdy stává. Vaření rýže kontrolujeme. Varný sáček s rýží by měl být celý ponořen ve vodě.

4

Vyjmeme varný sáček vidličkou, odkapeme přebytečnou vodu a nožem přeřízneme. Rýži vysypeme na talíř. Pokud chceme rýži ochutit kari či jiným kořením, nyní je ta pravá chvíle. Řádně musíme promíchat.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.25
Average: 4.3 (12 votes)