Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kuřecí stehna s rýží a zeleninou v jednom pekáčku | recept

Jak upéct kuřecí stehna s rýží a zeleninou v jednom pekáčku | recept. Komu by se chtělo vařit, když je venku tak krásně! Mně tedy ne, ale bohužel, rodina oběd vyžaduje za každého počasí. A právě pro dny, kdy se vám nechce dělat nic a už vůbec ne trávit čas u sporáku v kuchyni, jsou ideální recepty na jídla „z jednoho hrnce“. Jeden takový je obsahem dnešního článku.

Co je potřeba

množství pro 2 osoby s velkým apetitem

  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vody
  • 2 kuřecí stehna
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • cherry rajčata v množství podle uvážení
  • paprikový lusk také v libovolném množství
  • tvrdý sýr, alespoň 50 g (i víc)
  • sůl
  • mletý pepř
  • přepuštěné máslo nebo olej
1

Mrkev a cibuli pokrájejte na kousky nebo proužky. V nouzi můžete použít i jakoukoli směs vícedruhové mražené zeleniny. Na malém kousku másla nebo oleje ji zprudka orestujte.

2

Propláchnutou rýži také orestujte na tuku tak, aby získala sklovitý vzhled. Rýži rozložte na dno zapékací nádoby a na ni rozprostřete orestovanou zeleninu.

3

Další vrstvu tvoří překrájená rajčata a proužky papriky. Vyberte žlutou nebo zelenou, aby jídlo bylo hezky barevné. Vše zalijte 2 hrnky osolené vody. Nebojte se osolit trochu více, rýže sůl hodně vstřebá.

4

Kuřecí stehna osolte a okořeňte pepřem. Položte na vrstvu rýže a zeleniny. Pekáček zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte 30 minut.

5

Po uplynutí této doby sejměte alobal a celý povrch zasypte nastrouhaným tvrdým sýrem. Klidně může být i uzený, vyberte ten, který vám chutná. Již nezakryté přibližně na 10 minut vraťte do trouby a dopečte. Sýr na povrchu se roztaví a zezlátne.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kuře po balkánsku | recept
Jak upéct kuře po balkánsku | recept. Kuřecí maso je univerzální, lze připravit tisíci způsoby, téměř každému chutná, je dietní, rychle hotové a patří…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.