Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat ardénský flambovaný rumpsteak | recept

Jak udělat ardénský flambovaný rumpsteak | recept. Rumpsteak je anglické označení steaku krájeného z kusu masa z vykostěné hovězí kýty, anglicky zvané round. A my si teď uděláme výtečný ardénský flambovaný rumpsteak.

Co je potřeba

2 porce steaky z hovězího roštěnce
1 ks velká cibule
2 lžíčky zeleného pepře (celého)
1 lžíce másla
2 cl Brandy
150 ml šlehačky
sůl
pepř (černý mletý)

1

Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme.

2

Přichystáme si odměřenou šlehačku, brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce.

3

Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty.

4

Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu.

5

Sejmeme z plotny, zapálíme si sirku a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandy a prakticky ve stejném okamžiku jej zapálime.

6

Po chvilce uhasíme plameny šlehačkou.

7

Před podáváním se maso osolí.

8

Podáváme s opékanými brambory nebo zelenými fazolkami.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit hovězí vývar | recept
Recept na hovězí vývar. Hovězí vývar je jeden z fenoménů poctivé kuchyně na celém světě. Silný výtažek získaným pomalým a dlouhým varem hovězího masa,…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.