Co je potřeba

jedna středně velká slepice
mletá papriku
jedna plná lžíce plnotučné hořčice
2 - 3 lžíce pleje
2 lžíce sojové omáčky
jedna plná lžíce plnotučné hořčice
1 deci vina

1

Uvaříme slepici hodně doměkka, přesněji řečeno, úplně ji rozvaříme, aby se maso dobře oddělilo od kosti. Ručně maso natrháme na drobné kousky, docela na nitky, přimícháme do něj 2 lžíce sojové omáčky, jednu plnou lžíci plnotučné hořčice a jeden decilitr vína. Víno může být bílé nebo červené.

2

Rozpálíme 2 lžíce oleje asi na takovou teplotu, jako když chceme smažit, nasypeme na olej mletou papriku, můžeme ji podle chuti namíchat s pálivou paprikou, anebo ostrou papriku nahradíme feferonkou. Mletá paprika pouští barvu jen na rozpáleném tuku a je jedno, o jaký omastek nebo olej se jedná. Po nasypání papriky musíme olej hned vypnout, paprika okamžitě vzpění. Pokud bychom ji ještě smažili, spálila by se a zhořkla. Přeci jen je ve stavu prášku a tomu ke spálení stačí málo. Paprikou, která na omastku vzpění, přelijeme maso.
Vše dobře promícháme a hašé je hotová. Kdo má rád šťavnatější směs, můžeme ji zalít vývarem ze slepice.

3

Haši podáváme s chlebem, s brambory nebo s rýží.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (1 vote)