Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat houbovou omáčku | recept

Jak udělat houbovou omáčku | recept. Při lesní procházce jistě nasbíráte pár hub, ze kterých si můžete udělat výbornou houbovou omáčku. Recept na základní houbovou omáčku krok za krokem.

Co je potřeba

pro 5 osob:
15 dkg čerstvých hříbků (nebo 1/2 dkg suchých)
2 dkg másla
2 dkg cibule
zelenou petržel
4 dkg mouky
sůl
pepř
4 lžíce kyselé smetany

1

Čerstvé hříbky očistíme, propereme a nakrájíme, vložíme je do kastrolu.

2

Usmažíme si na másle nakrájenou cibulku s nasekanou petrželkou. Po chvilce je zalijeme polévkou a udusíme do měkka.

3

Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme polévkou. Hříbky smícháme s cibulkou a petrželkou a dusíme ještě chvíli.

4

Jíškou zalijeme hříbky a povaříme. Houbovou omáčku opepříme a přidáme kyselou smetanu.

5

Houbovou omáčku podáváme např. s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Suché houby nejdříve uvaříme v mléce a pak usekané dusíme jako čerstvé.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat rajčatovou omáčku | recept
Tipy na rajčatovou omáčku pro kuchařské začátečníky. Rajčatová omáčka nemusí nutně být tou „rajskou“, která českého strávníka provází od mateřské škol…
Jak udělat houbový nákyp | recept
Jak udělat houbový nákyp | recept. Čím jednodušeji budeme houby upravovat, tím více si uchová pokrm vůně a chuti. Houby bychom měli málo solit a kořen…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.