Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat hovězí maso podle pivovarského sládka | recept

Jak udělat hovězí maso podle pivovarského sládka | recept. Udělejte si něco netradičního – nebo-li lehkou obměnu našeho výborného guláše. Recept na hovězí maso podle pivovarského sládka je jednoduchý, zvládnete ho se mnou i vy. Nevěříte? Vyzkoušejte, uvídíte sami!

Co je potřeba

3 lžíce sádla nebo oleje
1 velká cibule
400 g zadního hovězího
sůl
½ lžičky drceného kmínu
drcený pepř
½ lžičky oregana
100 g paprikové klobásy
hladká mouka
150 – 200 ml světlého nízkostupňového piva

1

Na sádle nebo oleji zpěníme na klínky nakrájenou cibuli.

2

Přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, osolíme, okořeníme a ve vlastní šťávě dusíme doměkka.

3

Přidáme na plátky nakrájenou klobásu a po vydušení šťávy zaprášíme moukou a osmahneme.

4

Zalijeme pivem a důkladně povaříme.

5

Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

K přípravě pokrmu můžeme použít také vepřovou kýtu nebo plecko.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat guláš na víně | recept
Jak udělat guláš na víně | recept. Chuť a správná barva guláše závisí na dostatečně dlouhém osmahnutí masa na tuku. Chuť a barvu dodává guláši také ml…
Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.