Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat jehněčí kolínko po beskydsku | recept

19. Červenec 2013

Když pečete koleno, nemusí být jen vepřové. O tom vědí své šéfkuchaři z kulinářského pořadu Jak šmakuje Moravskoslezsko. Co takhle pečené jehněčí kolínko s chlupatými knedlíky? Upečte si toto výborné jídlo i Vy. Jehněčí kolínko s chlupatými knedlíky podle pravého receptu z Beskyd vás dostane. Dorbou chuť!

Co je potřeba

4 ks jehněčí kolínko
50 g mrkve
50 g petržele
50 g celeru
50 g cibule
100 g uzené slaniny
0,5 dl oleje
60 g hladké mouky
300 g smetany 12 %
100 g hříbků z beskydských lesů (nebo sušené)
20 g sádla
600 g brambor
1 ks vejce
150 g hrubé mouky
sůl, pepř, cukr, ocet podle chuti, snítka rozmarýnu

Tipy

Gastroexpert doporučuje:
Jehněčí kolínko doporučuji neodřezávat od kosti. U jehněte je maso jemné, a když ho budeme servírovat „na stojato“, maso po úpravě bude krásně držet na kosti. Bude velmi jemné, šťavnaté a u kosti si zanechá vymazlenou specifickou chuť. Při formátování předních kolen přikrajuji kousek plece, aby tvarově a váhově odpovídala kolenům zadním. Dobrou chuť

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články