Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat kapra na černo | recept

Jak udělat kapra na černo | recept. Vynikající recept na kapra. Tento recept na kapra je nejstarší dochovaný český recept na štědrovečerní rybu. Doporučuje se připravit minimálně s jednodenním předstihem. Dříve se kapr podával se šiškami, dnes je nejvhodnější příloha houskový knedlík.

Co je potřeba

4 porce kapra
sůl
2 – 3 zrnka pepře
1 – 2 zrnka nového koření
1 bobkový list
hladká mouka
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
100 g tvrdého perníku
150 g sušeného ovoce a ořechů (švestky, rozinky, mandle, vlašské ořechy)
300 ml nízkostupňového černého piva

1

Kapra si osolíme, okořeníme kořením a obalíme v mouce.

2

Opečeme ho na směsi oleje a másla.

3

Pak přidáme nastrouhaný perník, nakrájené ovoce a ořechy.

4

Vše zalijeme pivem a pod pokličkou vaříme.

5

Podáváme s domácími houskovými knedlíky.

Do omáčky se podle chuti přidávala cibule, česnek, tymián či švestková povidla.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat kapra po staročesku | recept
Jak udělat kapra po staročesku | recept. U nás se chová několik druhů kapra. Je to hlavně kapr obecný šupinatý, jehož celé tělo pokrývají šupiny. Kapr…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.