Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat kapra na černo | recept

Jak udělat kapra na černo | recept. Vynikající recept na kapra. Tento recept na kapra je nejstarší dochovaný český recept na štědrovečerní rybu. Doporučuje se připravit minimálně s jednodenním předstihem. Dříve se kapr podával se šiškami, dnes je nejvhodnější příloha houskový knedlík.

Co je potřeba

4 porce kapra
sůl
2 – 3 zrnka pepře
1 – 2 zrnka nového koření
1 bobkový list
hladká mouka
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
100 g tvrdého perníku
150 g sušeného ovoce a ořechů (švestky, rozinky, mandle, vlašské ořechy)
300 ml nízkostupňového černého piva

1

Kapra si osolíme, okořeníme kořením a obalíme v mouce.

2

Opečeme ho na směsi oleje a másla.

3

Pak přidáme nastrouhaný perník, nakrájené ovoce a ořechy.

4

Vše zalijeme pivem a pod pokličkou vaříme.

5

Podáváme s domácími houskovými knedlíky.

Do omáčky se podle chuti přidávala cibule, česnek, tymián či švestková povidla.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat kapra po staročesku | recept
Jak udělat kapra po staročesku | recept. U nás se chová několik druhů kapra. Je to hlavně kapr obecný šupinatý, jehož celé tělo pokrývají šupiny. Kapr…