Jak udělat kuřecí křidélka v karamelu | recept. Kuřecí křidélka v karamelu jsou zpestřením konzumace drůbeže, na které si rádi pochutnáváme, ale vítáme změnu. Křidélka takto upravená mají křupavou krustu a chutnají opravdu výtečně. Zálivka, ve které se křidélka zapékají, obsahuje cukr, který tepelnou úpravou zkaramelizuje. Vyzkoušejte kuřecí křidélka v karamelu a možná uznáte, že trochu náročnější příprava stojí zato.
Co je potřeba
10 ks křidélek
4 vejce
2 + 2 lžíce hladké mouky
na špičku nože mletý pepř
1 lžička sladké papriky
Zálivka:
125 ml sojové omáčky
135 g cukru
125 ml octa
125 ml vody
1
Kuřecí křidélka omyjeme a zároveň si připravíme dva talíře - na jeden si připravíme mouku, pepř a sladkou papriku, na druhém talíři si uděláme těsto z vajec a mouky. Rozklepneme čtyři celá vejce, přidáme hladkou mouku a rozkvedláme vidličkou dohladka, aby nezůstaly žádné žmolky.
2
Obalujeme omytá křidélka nejdřív v talíři s moukou, pepřem a sladkou paprikou a pak v druhém talíři – v těstíčku. Takto obalená křidélka hned dáváme na pánev s rozpáleným olejem a restujeme je.
3
Restovaná kuřecí křidélka skládáme do pekáčku (pokud chceme dělat větší množství, skládáme křidélka natěsno) a zároveň si předehřejeme troubu.
4
V mezičase uděláme zálivku ze sojové omáčky, cukru, octa a vody. Dobře promícháme. Připravenou domácí zálivkou ze sojové omáčky zalijeme naskládaná kuřecí křidélka a dáme je péct do trouby.
5
Pečeme asi na 180 °C – záleží na typu vaší trouby a na jakou teplotu jste zvyklí péct maso. Během pečení kuřecí křidélka asi 2× obrátíme. Pečeme cca 45 minut. Pečení ukončíme, když zálivka zhoustne, ale je důležité, aby křidélka byla propečená, tudíž bychom dobu pečení neměli příliš zkrátit. Dobrou chuť.
Husí sádlo patří k nejcennějším tukům v české kuchyni. Má jemnou chuť, krásně voní a vydrží dlouho čerstvé. Používá se na mazání chleba, pečení brambo…
Svatomartinská husa je tradiční specialita, která se podává 11. listopadu na svátek svatého Martina. Podle legendy husy rušily Martina při modlitbách,…
Dušený kohout v bohaté máslové omáčce z červeného vína – ano, mluvíme o klasickém „coq au vin“! Tento tradiční francouzský guláš je překvapivě jednodu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku