Jak udělat kuřecí křidélka v karamelu | recept. Kuřecí křidélka v karamelu jsou zpestřením konzumace drůbeže, na které si rádi pochutnáváme, ale vítáme změnu. Křidélka takto upravená mají křupavou krustu a chutnají opravdu výtečně. Zálivka, ve které se křidélka zapékají, obsahuje cukr, který tepelnou úpravou zkaramelizuje. Vyzkoušejte kuřecí křidélka v karamelu a možná uznáte, že trochu náročnější příprava stojí zato.
Co je potřeba
10 ks křidélek
4 vejce
2 + 2 lžíce hladké mouky
na špičku nože mletý pepř
1 lžička sladké papriky
Zálivka:
125 ml sojové omáčky
135 g cukru
125 ml octa
125 ml vody
1
Kuřecí křidélka omyjeme a zároveň si připravíme dva talíře - na jeden si připravíme mouku, pepř a sladkou papriku, na druhém talíři si uděláme těsto z vajec a mouky. Rozklepneme čtyři celá vejce, přidáme hladkou mouku a rozkvedláme vidličkou dohladka, aby nezůstaly žádné žmolky.
2
Obalujeme omytá křidélka nejdřív v talíři s moukou, pepřem a sladkou paprikou a pak v druhém talíři – v těstíčku. Takto obalená křidélka hned dáváme na pánev s rozpáleným olejem a restujeme je.
3
Restovaná kuřecí křidélka skládáme do pekáčku (pokud chceme dělat větší množství, skládáme křidélka natěsno) a zároveň si předehřejeme troubu.
4
V mezičase uděláme zálivku ze sojové omáčky, cukru, octa a vody. Dobře promícháme. Připravenou domácí zálivkou ze sojové omáčky zalijeme naskládaná kuřecí křidélka a dáme je péct do trouby.
5
Pečeme asi na 180 °C – záleží na typu vaší trouby a na jakou teplotu jste zvyklí péct maso. Během pečení kuřecí křidélka asi 2× obrátíme. Pečeme cca 45 minut. Pečení ukončíme, když zálivka zhoustne, ale je důležité, aby křidélka byla propečená, tudíž bychom dobu pečení neměli příliš zkrátit. Dobrou chuť.
Dušený kohout v bohaté máslové omáčce z červeného vína – ano, mluvíme o klasickém „coq au vin“! Tento tradiční francouzský guláš je překvapivě jednodu…
Svatý Martin, římský voják, který se později stal biskupem v Tours, je uctíván po celé Evropě. Podle legendy se skryl před pronásledovateli v husím ch…
Diskuze k článku