Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat maďarský tokáň | recept

Jak udělat maďarský tokáň | recept. Maďarský tokáň je jedno z tradičních maďarských pokrmů, které zachutná těm, kteří mají rádi pikantnější kuchyni. Vypravme se do pravé maďarské kuchyně a připravme si maďarský tokáň, na kterém si pochutnáme.

Co je potřeba

400 g zadního hovězího
2 lžíce sádla
2 větší cibule
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
3 – 4 lžíce bílého vína
2 menší rajčata

1

Hovězí nakrájíme na plátky, ze kterých pak krájíme širší nudle.

2

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme sladkou papriku.

3

Přidáme rajčatová protlak a osolíme.

4

Poté podlijeme vínem a zvolna dusíme téměř doměkka.

5

Podle potřeby podléváme dalším vínem.

6

Pak přidáme nakrájené papriky a rajčata a dusíme doměkka.

7

Podáváme s rýží či maďarskou přílohou tarhoňa či s halušky.

Nezahušťujeme.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak uvařit rumunský guláš | recept
Rumunský guláš | recept. Guláš je jídlo, které má obrovské množství variací. Asi nikdo ho nevaří z přesně odvažovaných a stále stejných přísad. Experi…
Jak uvařit cikánský guláš | recept
Cikánský guláš | recept. Následující recept mám zapsaný ve stařičkém zděděném sešitku jako cikánský guláš. Název ponechávám, i když je diskutabilní. S…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.