Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat netradiční cuketové pesto | recept

Jak udělat netradiční cuketové pesto | recept. Nápad na pesto z cukety pochází z Itálie. Hodí se na těstoviny i jako pomazánka na chléb nebo ke grilovanému masu. Pesto má velmi dobrou chuť a výroba je extrémně jednoduchá. Není co zkazit a je to další dobrý způsob, jak se zbavit vypěstované či darované cukety. Podle chuti lze obohatit česnekem nebo chilli.

Co je potřeba

  • 500 g cukety
  • 25 g strouhaného parmazánu
  • 2 listy máty
  • 10 lístků bazalky
  • 100 ml extra panenského oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 10 neloupaných mandlí
1

Mladé (malé) cukety nastrouhejte na nudličky. Důkladně z nich vymačkejte vodu.

 

2

Všechny ingredience (vymačkanou cuketu, celé neloupané mandle, parmazán, sůl, mátu, bazalku a olej) rozmixujte dohladka.

3

Pesto naplňte do skleniček, upěchujte, aby nahoře vystoupila vrstva oleje a uskladněte v chladičce. Vydrží 3 měsíce.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit řecké tzatziky | recept
Řecké tzatziky | recept. Mnozí z vás na dovolené v Řecku určitě ochutnali jejich místní specialitu – tzatziky. Je to směs rozstrouhané okurky s hustým…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.