Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat skopovou pečeni | recept

Jak udělat skopovou pečeni | recept. Skopové maso podáváme na vyhřátých talířích a horké, protože skopový lůj rychle stydne a tuhne již při pokojové teplotě. Uděláme si tentokrát skvělou domácí skopovou pečeni. Dobrou chuť přeji!

Co je potřeba

1 kg skopového hřbetu, plece nebo kýty
2 – 3 stroužky česneku
sůl
1 lžíce sádla
1 menší cibule

případně bylinky dle chuti

1

Skopové zbavíme přebytečného tuku a potřeme česnekem utřeným se solí.

2

Maso dáme do pekáče s rozehřátým tukem a nakrájenou cibulí a zprudka zapečeme. Můžeme posypat čerstvými bylinkami.

3

Pak teplotu snížíme, maso podlijeme a za stálého přelévání vypečenou šťávou a podlévání pečeme doměkka.

4

Po upečení ze šťávy slijeme vypečený lůj.

5

Podáváme s opečenými bramborami.

Šťávu můžeme po vysmahnutí zaprášit trochou hladké mouky, podlít vodou a zapařit.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat jehněčí žebírka | recept
Jak udělat jehněčí žebírka | recept. Jehněčí maso patří mezi tradiční pokrmy ve většině zemí Evropy, jelikož ovce se zde chovají už jedenáct tisíc let…