Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat šťavnatou vepřovou pečeni s bylinkovou kaší | recept

11. Říjen 2011

Recept na vepřovou pečeni s bylinkovou kaší. Nejprve brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme, propasírujeme nebo rozšťoucháme a smícháme s máslem. Lístky bylinek si nasekáme a smícháme s kaší. A zatímco se vaří brambory, rozpálíme pánvičku, nalijeme na ni 2 lžíce oleje a z obou stran opečeme osolené a opepřené kotlety dohněda, odstavíme, přidáme na pánvičku 2 oříšky másla a přikryjeme. Pokračujeme podle pokynů ve video receptu Masa Planá.

Co je potřeba

Na 2 porce potřebujeme:

2 plátky vepřové pečeně s kostí
hrubě mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej
400 g brambor typu C
150 g másla
5 snítek různých měkkých bylinek (petrželka, estragon, koriandr, máta ...)
6 listů salátu lollo rosso nebo jiného listového salátu (ledový není vhodný)
pár kapek čerstvé citrónové šťávy
1 žloutek

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.