Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vepřovou roládu s bylinkovou náplní | recept

Jak udělat vepřovou roládu s bylinkovou náplní | recept. Mám pro vás tip pro vhodné jídlo pro nedělní oběd. Náplně v roládě zlepší nejen vzhled pokrmu, ale především jeho chuť.

Co je potřeba

600 g vepřové panenky
sůl
mletý pepř
2 stroužky česneku
petrželka, pažitka, kerblík
1 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
100 g tvrdého sýra
1 lžíce másla

1

Z vepřové panenky připravíme plát masa, který osolíme a opepříme.

2

Česnek, nakrájené bylinky, hořčici, lžíci oleje rozmixujeme na pastu.

3

Pak přidáme najemno nastrouhaný sýr.

4

Podle chuti dosolíme a přikořeníme.

5

Plát masa potřeme náplní, stočíme, ovážeme pevně nití a opečeme na zbylém oleji ze všech stran.

6

Přeléváme vypečenou šťávou a pečeme doměkka.

7

Šťávu zjemníme máslem.

8

Vepřovou roládu s bylinkovou náplní podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Náplně nedáváme do rolády mnoho, aby nevytékala.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.