Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat výborný rumpsteak | recept na steak

Jak udělat výborný rumpsteak | recept na steak. Raději ardénský nebo burgundský? Uděláme si výborný rumpsteak, rozhodla jsem se podělit o svůj recept. Ať už ardénský rumpsteak nebo burgunský rumpsteak, vždy je to výtečná úprava.

Co je potřeba

4 středně velké rumpsteaky (roštěnky)
1 středně velká cibule
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
sůl, pepř
2 lžíce omáčky k pečeni v prášku
1 dcl červeného vína
1 dcl vody

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Z masa odstraníme tuk. Ve velké pánvi rozpálíme olej s máslem a steaky opečeme z každé strany asi 3 minuty.

3

Osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme přikryté v teple.

4

Cibulová kolečka dáme do šťávy a dusíme do měkka.

5

Omáčku, víno a vodu rozmícháme a přilijeme ke šťávě s cibulí.

6

Za stálého míchání přivedeme k varu a prováříme, dokud omáčka nezhoustne.

7

Na talíře rozdělíme maso, přelijeme omáčkou.

8

Podáváme s bramborem pečeným v alobalu.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.