Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kuře s jarní bylinkovou nádivkou | recept

Jak upéct kuře s jarní bylinkovou nádivkou | recept

Pečené kuře s jarní bylinkovou nádivkou | recept. Pro přípravu kuřete se zdravou jarní nádivkou využijte čerstvé bylinky, které mají na jaře nejvíce účinných látek. Kuře se zdravou bylinkovou nádivkou připravíte velmi snadno a rychle podle našeho receptu. Tento pokrm může sloužit i jako nedělní nebo sváteční jídlo, kterým nasytíte spoustu hostů.

Co je potřeba

Co je potřeba na nádivku:

  • 5 celozrnných housek nebo jiné celozrnné pečivo
  • 4 vejce
  • 4 hrsti čerstvých bylinek (např. kopřiva, sedmikráska, popenec, medvědí česnek, přidat můžete také čerstvou petrželku či pažitku)
  • 1 balení uzeného tofu
  • hrnek mléka (kravského či rostlinného)
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Pečené kuře:

  • 4 kuřecí stehna nebo celé kuře
  • sůl, pepř, drcený kmín
  • 2 stroužky česneku
  • máslo či rostlinný olej na vymazání pekáče
1

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a na plátky nakrájeným česnekem. Poté je naskládáme do máslem nebo olejem vymazaného pekáče a dáme je péct do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C asi na 20 minut.

2

Mezitím si připravíme nádivku následujícím způsobem:

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků následně ušleháme tuhý sníh. Housky nakrájíme na malé kousky, zalijeme je ohřátým mlékem a necháme jej do pečiva vsáknout. Poté přidáme žloutky, nakrájené čerstvé bylinky a tofu pokrájené na kostičky. Vše ochutíme solí, pepřem a čerstvě mletým muškátovým oříškem. Nakonec do nádivky jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

3

Pekáč po uplynutí 20 minut vyndáme z trouby a připravenou nádivku navrstvíme do všech volných míst. Potom pekáč vrátíme zpět do trouby na dalších asi 30 minut. Během pečení nádivku i kuře několikrát polijeme výpekem.

4

Kuře s jarní nádivkou můžeme podávat pouze s čerstvou zeleninou nebo klidně s vařenými brambory.

Tipy

  • Pro lepší chuť můžete do nádivky přidat trochu slaniny.
  • Pokud použijete celé kuře, naplňte jej nádivkou ještě před pečením.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články