Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kuřecí prsa s provensálskou krustou | recept

Jak upéct kuřecí prsa s provensálskou krustou | recept. Minutka z kuřecích prsíček s vůní a chutí provensálských bylinek je velmi rychle hotová, jednoduchá na přípravu a skvěle chutná. Krusta z toastového chleba se hodí i na jiná masa, výborně chutná s rybou. Základní směs másla a rozmixovaného chleba si můžete okořenit pokaždé jinak, podle momentální chuti.

Co je potřeba

  • 4 kuřecí prsa
  • 10 plátků světlého toastového chleba
  • 100 g másla
  • 1–2 lžičky sušeného provensálského koření
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej nebo ghí na opečení masa
1

Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience na kořeněnou směs. Budete potřebovat světlý toastový chléb, změklé máslo, sůl, mletý pepř a sušené či čerstvé provensálské bylinky. Pokud nemáte vlastní směs, můžete použít koupené provensálské koření.

2

Toastový chléb rozmixujte najemno, přidejte provensálské bylinky, sůl, pepř a změklé máslo. Vše promíchejte a vypracujte hustou hmotu

3

Opláchnutá a osušená kuřecí prsa osolte a zprudka opečte z obou stran v rozpáleném oleji nebo ghí. Každou stranu stačí opékat 1 minutu, maso se na povrchu zatáhne a zůstane šťavnaté.

4

Opečené maso přendejte do pekáčku a celý povrch důkladně zakryjte připravenou směsí. Pekáček vložte do předehřáté trouby (pouze vrchní pečení) nebo horkovzdušné trouby. Asi 10 minut zapékejte při 200 °C. Povrch musí zezlátnout. V horkovzdušné troubě se doporučuje péci při teplotě o 20 °C nižší. 

5

Správně propečené maso poznáte podle toho, že po zapíchnutí vytéká čirá šťáva, nesmí být narůžovělá.

Podávejte s různě upravenými brambory a čerstvou zeleninou.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kuře po balkánsku | recept
Jak upéct kuře po balkánsku | recept. Kuřecí maso je univerzální, lze připravit tisíci způsoby, téměř každému chutná, je dietní, rychle hotové a patří…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.