Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct marinované kuřecí paličky se slaninou| recept

Jak upéct marinované kuřecí paličky se slaninou| recept. Kuřecí maso je sázka na jistotu. Jídla z něj připravené chutnají téměř všem, možností úprav je nespočet a příprava bývá snadná. Kuřecí maso se vyplatí mít doma v mrazničce, protože když už nevíte co vařit, kuře přijde k chuti vždy. 

Co je potřeba

  • kuřecí paličky
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 malá cibule
  • kousek celeru
  • plátky anglické slaniny
  • 1 dl vody nebo vývaru

Marináda:

  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • mletý pepř
  • 1 lžíce oleje
  • sušený tymián

 

1

Připravte marinádu smícháním všech předepsaných ingrediencí – medu, oleje, sójové omáčky,pepře, tymiánu a citronové šťávy. Očištěné kuřecí paličky nebo jiné části kuřete v marinádě obalte a nechte alespoň dvě hodiny proležet v chladu. Klidně je můžete nechat přes noc v lednici, masu to prospěje.

2

Mrkev a celer nakrájejte na tenká kolečka nebo nudličky, malou cibuli na kostky a česnek na plátky. Chilli papričku můžete nechat celou, ale také ji můžete vynechat. Záleží jen na vás.

3

Kuřecí paličky obalte plátky anglické slaniny a naskládejte je do pekáčku. Přidejte připravenou zeleninu, podlijte vývarem a jestliže zbyla marináda, přidejte i tu. Pokud jste zvyklí více solit, osolte podle vlastního uvážení. Mějte na paměti, že sójovka i slanina jsou dost slané.

4

Pečte při 200 °C asi 35 minut. Čas je pouze orientační může se lišit. Přesvědčte se, je-li maso pečené, před vyjmutím z trouby. Ze správně pečeného masa musí po zapíchnutí vidličky vytékat čirá šťáva.

Podávejte s různě upravenými brambory nebo chlebem.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct kuře po balkánsku | recept
Jak upéct kuře po balkánsku | recept. Kuřecí maso je univerzální, lze připravit tisíci způsoby, téměř každému chutná, je dietní, rychle hotové a patří…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.