Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct vepřovou krkovici s růžičkovou kapustou | recept

Jak upéct vepřovou krkovici s růžičkovou kapustou | recept. Růžičková kapusta je typickou podzimní zeleninou, která v poslední době získává na oblibě. Jako každá zelenina chutná nejlépe, je-li správně uvařená. Příliš měkká a dlouhým vařením zašedlá není příliš lákavá ani chutná. Kapustě sluší jednoduchá rychlá úprava a lze připravit jako samostatný pokrm i jako příloha k masu. Zkuste třeba následující recept na pečené maso s růžičkovou kapustou.

Co je potřeba

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 větší cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání nebo vývaru
  • sůl
  • mletý pepř
  • 100 g anglické slaniny
1

Z vepřové krkovice bez kosti ukrojte 4 plátky silné dva centimetry. Položte je do pekáčku, osolte a okořeňte mletým pepřem, podlijte malým množstvím smetany nebo vývaru a vložte do trouby. Pečte při 200 °C.

2

Kapustičky očistěte, odstraňte poškozené nebo zažloutlé svrchní listy a seřízněte plátek košťálu. Malé ponechejte celé, větší překrojte na polovinu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.

3

Zhruba 20 minut před koncem pečení do pekáče k masu přidejte kapustičky a kolečka cibule. Růžičky vložte na dno, maso na ně položte a cibuli nasypejte navrch. Přilijte zbytek vývaru nebo smetany.

4

Po celé ploše rozložte slaninu nakrájenou na proužky. Pekáč vraťte do trouby, zvyšte teplotu nebo zapněte horkovzduch a nechte ještě chvilku zapékat. Maso získá barvu a kapustičky změknou. Dejte pozor, abyste jídlo nenechali v troubě déle, než je nutné. Kapusta musí být na skus, nesmí příliš změknout, ztratila by na chuti. Podávejte samostatně bez přílohy nebo s různě upravenými brambory.

Pokud vám nevadí česnek, přidejte k masu několik stroužků na začátku pečení.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.