Přejít k hlavnímu obsahu

Jak usmažit ředkvičky v těstíčku

Jakmile se začnou objevovat červené ředkvičky na pultech obchodů, je to známka toho, že jaro je za dveřmi. Ředkvičky jsou velmi oblíbené a nejlépe chutnají syrové. Ale co si s nimi počít, máme-li nadúrodu? Ředkvičky se dají zpracovat mnoha způsoby. Jeden neobvyklý vám nabízíme k vyzkoušení.

Co je potřeba

  • 2 svazky ředkviček
  • 2 lžíce mléka
  • 2 vejce
  • 3 navršené lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej na smažení
1

Z ředkviček odstraňte zelenou nať a odkrojte kořínek. Bulvičky omyjte a spařte vroucí vodou. Červená slupka po tomto kroku ztratí barvu a palčivost. Nechte zeleninu důkladně okapat nebo ji osušte.

2

Vejce, hladkou mouku, škrob, sůl a pepř společně s mlékem vyšleháme v husté těstíčko. Nebojte se ho trochu více okořenit mletým pepřem, ředkvičky získají na chuti. 

3

Těstíčko musí být husté tak, aby se na ředkvičkách udrželo. Pokud je třeba, přidejte hladkou mouku. Hodně záleží na velikosti vajec, takže se množství mouky musí často zvýšit. Ředkvičky obalte a vkládejte do rozpáleného tuku.

4

Obalené ředkvičky osmažte ze všech stran dozlatova. Podávejte je s rukolou a libovolným dresingem. Rukola ředkvičky svou chutí výborně doplňuje.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct s dětmi zdravé brumíky
Jak upéct s dětmi zdravé brumíky | recept na domácí brumíky. Hledáte-li tip na společné tvoření s dětmi, jehož výsledkem bude chutný a zdravý mou…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.